mandag den 23. april 2012

Chokoladekage med valnødder, hvid chokolade og kokostopping

Ingredienser:
2 æg
3 dl sukker
1/2 tsk salt
3 spsk kakao
1 spsk vanillesukker
2 dl hvedemel
125 g smeltet smør
2 dl valnødder

Glassur:
1/2 dl piskefløde
100 g hakket hvid chokolade
1 spsk smør

Pynt:
1 dl ristet kokos

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør æg og sukker sammen med en gaffel.
Rør salt, kakao, vanillesukker og mel i, og kom derefter det afkølede smør i.
Kom til sidst valnødderne i (de skal ikke hakkes).
Bag den midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Lav imens glasuren.
Varm fløden men lad den ikke komme i kog.
Vend chokoladen ned i fløden, rør om, indtil chokoladen er smeltet, og vend derefter smør i blandingen.
Glasuren bliver let flydende, så lad den derfor køle af og stivne en smule, inden den smøres på kagen.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
Imens ristes kokosen.
Fordel derefter glasuren og strø ristet kokos over kagen.

Personlig kommentar:
Vi synes at kagen er rigtig lækker og dejlig fugtig. Desuden giver den hvide chokoladeglasur og kokosen et ekstra pift, som gør den til en hel overdådig og anderledes chokoladekage. Det er en rigtig nem dessert som tager ingen tid at lave, så den er god, hvis man er i tidsnød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar