mandag den 23. april 2012

Chokoladepavlova

Ingedienser:
Chokoaldemaregnsbunde (der bliver 2 stk):
6 dl flormelis
4 æggehvider
65 g mørk chokolade
3 spsk kakao

Lys chokolademousse
150 g mælkechokolade
4 dl piskefløde

Pynt:
300 g friske bær(jordbær, hindbær, blåbær, ribs)
Citronmelisse

Fremgangsmåde:
Start med chokolademoussen da den skal i køleskabet i lang tid.
Smelt chokoladen i mirkobølgeovnen.
Pisk fløden let.
Vend forsigtigt chokoladen i piskefløden.
Stil den på køl i 2-3 timer, så massen bliver lidt mere fast.

Derefter laver du chokolademaregnsbundene.
Bland flormelis og æggehvider i en skål, og stil i vandbad på komfuret.
Opvarm æggemassen til ca. 55 grader under piske med en elpisker.
Tag skålen af varmen og fortsæt med at piske til maregnsen er helt afkølet.
Smelt chokoladen imens.
Tænd ovnen på 125 grader.
Vend kakaoen og den smeltede chokolade i maregnsdejen.
Bred dejen ud i to cirkler (ca. 20 cm i diameter) på to bageplader belagt med et smurt bagepapir. Hvis du vil være sikker på at de bliver lige store, kan du tegne to cirkler ved evt. at bruge en tallerken som skabelon. Husk at vende bagepapiret så maregnsen ikke rører det tegnede.
Bag først den ene, og derefter den anden i midten af ovnen i ca. 20 hver.
Lad dem derefter afkøle på en rist. Pas på, de går let i stykker.

Når moussen er færdig tager du den ud af køleskabet og rører den igennem.
Derefter lægges den første maregnsbund på et fad - den er stadig skrøbelig.
Fordel halvdelen af chokoaldemoussen henover.
Læg den anden maregnsbund på, og smør resten af chokolademoussen over.
Pynt med friske bær og citronmelisseblade.
Man kan evt. putte nogle af bærerne ind i kagen, og du kan prøve at eksperimentere med andre frugter.

Personlig kommentar:
Den er virkelig lækker og overraksende let at lave. Selvom bundene knækker ret let, bliver den helt fantastisk. Bærrene og evt. frugt er en god frisk kontrast til den tunge men lækre chokoladesmag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar