mandag den 14. maj 2012

Pekan-tærte med vaniljeis

Ingredienser:
Dejen:
250g hvedemel
50g flormelis
125g smør
Revet skal af en appelsin
En vanille stang
Et stort letpisket æg
Et skvæt mælk
Fyldet:
450g pekannødder(valdnødder kan bruges da pekannødder er dyre)
3 store æg
175g rørsukker
1dl melasse eller mørk sirup
50g smeltet smør
Tilbehør: Vanilleis

Fremgangsmåde:
Start med at lave mørdejen:
Gnid smørtegninger ind i mel og flormelis med fingrene til det ligner brødkrummer.
Tilsæt appelsinskal og vanilje.
Put æg og mælk i og form HURTIGT dejen til en kugle.
Drys dejen med lidt mel og klap den til den er ca. 2,5 cm høj.
Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst en halv time.
Gnid indersiden af en tærteform med en diameter på ca. 25 cm med olie.
Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 180 grader.
Drys bordet og kagerulle med lidt mel.
Rul forsigtigt dejen ud, mens du vender den jævnligt.
Tag dejen over i formen og sørg for, at dejen kommer helt ned i vinklen mellem bunden og siden af formen.
Tag evt. overskydende dej af i kanten (det kan bruges til pynt ovenpå kagen)og prik bunden med en gaffel.
Bag tærtebunden uden fyld i 20 min.
Imens laver du fyldet.
Tag halvdelen af pekannødderne og put dem i en plastikpose, og knus dem med en kagerulle.
Pisk æg, sukker og kanel let sammen i en skål.
Tilsæt de knuste pekannødder, melasse/mørk sirup og smeltet smør.
Rør det hele grundigt igennem til fyldet er nogenlunde ensartet i konsistensen.
Vend de hele pekannødder i fyldet.
Tag tærtebunden ud af ovnen og put fyldet i.
Bag tærten i 25-30 min.
Tag tærten ud, og lad den køle af i formen.
Server den lun med en kugle vaniljeis til.

Personlig holdning: 
Tærten er virkelig lækker lun med en klat vaniljeis til, men pekannødderne dominerer lidt for meget, så du kan præve at eksperimentere med at tilføje fx kakao eller chokolade til dejen. Vi har dog ikke prøvet det, men tror selv, at det kunne være lækkert, så der kom et godt modspil til nødderne. Men lad jer ikke skræmme! Det er bestemt en god kage, hvis man er til nødder!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar