søndag den 20. maj 2012

Mageløse blåbærmuffins med citron og hvid chokolade

Ingredienser:
Giver ca. 12 muffins
180g usaltet smør
1 1/2 dl sødmælk
350g hvedemel
150g rørsukker
3 1/2 tsk bagepulver
2 spsk friskpresset citronsaft
2 piskede æg
Rintrevet skal af 1 citron
1 tsk vanillesukker
100g grofthakket hvis chokolade
150g blåbær (De må gerne være frosne)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Opvarm smør og mælk forsigtigt i en gryde, til smørret smelter.
Tag gryden fra varmen og køl af i 5 min.
Bland mel, sukker og bagepulver i en stor skål.
Rør citronsaft i smør og mælkeblandingen og hæld det i de tørre ingredienser.
Rør det sammen, men ikke for meget for så bliver muffins'ene tunge.
Rør æg. citronskal, vanillesukker, chokolade og 100g blåbær i (resten skal gemmes)
Fyld hver form 2/3 dele op så de kan vokse. Pres et par blåbær ned i toppen af hver.
Bag muffins'ene i midten af ovnen i 20-25 min til de er gyldenbrune på toppen. Prøv at stikke en gaffel i, hvis den kommer ren op i de færdige.
Lad dem køle af før de serveres.
De kan holde i 3-4 dage i en lufttæt beholder.

Personlig holdning:
Vi synes at disse blåbærmuffins er de bedste vi har smagt. Den friske smag af citron og den søde chokoladesmag går rigtig godt sammen med blåbærrene. De smager bedst den første dag, så lad vær med at gemme dem for længe, men hvis i skal have dem senere så er det en god ide at lune dem lidt i mikroovnen så smager de bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar